HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bebeklerde Tuvalet Korkusu

15-06-2020 10:26
Bebeklerde Tuvalet Korkusu

Bebeklerde Tuvalet Korkusu

Bebekler bağırsak ve mesane kasları üzerinde kontrolü 18 aylıkken kazanmaya başlarlar. 18. aydan itibaren kendi kendilerine tuvalet yapma becerisi kazanan bebeklere, doğru bir tuvalet eğitimi vermek sabır ve şefkat ile sağlanabilir. Çoğu zaman ebeveyn olarak sık sık çocuklara tuvalet eğitimi verme konusunda kendi zorluklarına odaklanmasına rağmen, çocuğun öğrenme sürecindeki deneyimleri tartışmasız daha zordur. Çocuğunuzun tuvalet eğitimi konusundaki bakış açısını anlamak ona doğru zamanda destek olmanızı sağlayacaktır. Bebeklerde gelişim sürecinin normal bir bireyden farklı olması onların bazı durumları geç anlamasına ve algılamasından kaynaklanmaktadır. Bizim hiç kafa yormadığımız günlük basit hareket bile onlar için çok büyük bir durum olabilir. Bu sebeple tuvalet eğitimine başlamadan önce bebeği hazırlamanız öğretmen olarak rolünüzü belirlemenize ve çocuğunuzun hedeflerine daha kolay ulaşmasını sağlayacaktır.

Bebeğinizde daha önce hiç yapmadığı bir davranışı yapmasını istemek kendisinin hem büyük korkular yaşamasına neden olacak hem de güven eksikliği hissedecek. Bu sebeple ebeveyn olarak önemli olan bebeğinizi ürkütmeden ona bu süreci olabildiğince basit bir şekille önceden anlatmaktır. Alışa geldiği alışkanlığını değiştirmesini birden istemek kesinlikle yanlış olacaktır. Bizim için normal olan tuvalet durumu aslında onlar için kendilerinden hep bir parçası olarak hissettiği bezi oraya atmak anlamına gelmektedir. Kendilerine ait olan bu parçayı alıp atmalarını istemek elbette kolay olmayacak. Bu sebeple tuvalet eğitimini bir eğitimden çok oyun olarak algılatmak işinizi kolaylaştıracaktır. bu süreçten kendisi için özel olarak tasarlanan bebek lazımlıklarından yararlanmam işinizi kolaylaştıracak bebeğinizin bu süreci kolayca alışmasına yardımcı olacaktır. bebeğiniz için en uygun lazımlıkları için Miningaa.com web sitemizi ziyaret edip ihtiyacınız olan bebek bakım ürünlerine tek tıkla sahip olabilirsiniz.

Korkunun Sebebi;

·Bebeğiniz vücudundan çıkan değerli parçaların sifonun çekilmesiyle birlikte bir daha geri gelmemek üzere gitmesinin verdiği küçük düşme hissi ve korku.

·Kendi de tuvalettekilerle aynı kaderi paylaşabilir mi?

·Klozete düşerse su onu alıp götürecek ve ondan bir daha haber alınamayacak mı?

·Tuvaletteki şeyler nereye kayboluyor?

·Klozetin gerisinde neler var acaba?

·İçinde poposunu her an kavrayabilecek bir canavar mı var? (Bu son inanış, hiç beklenmedik bir anda kardeşlerini korkutmaya bayılan ağabey veya abla sahibi çocuklar arasında yapılır.)

Aslında bebeğinizden istediğiniz onun alışagelmiş yapısına göre çok zor bir durum. Daha önce kendisinin hiç yapmadığı tuvalete gitme altını temizleme kıyafetini kendi giymeye çalışması veya ellerini kendi başına yıkaması onun için aslında çok karmaşık ve zor bir süreç. Hepsinin ötesinde oyun zamanından bir şeyler eksildiğini hissedecek. Bütün bu sebeplerden ve korkulardan dolayı tuvalet eğitimi istemeyecek hatta bunun için kendisini de sizi de zorlayacaktır. Böylesi durumlarla karşılaşmamak için ona zaman içinde tuvalet eğitimine başlamadan önce bu hissi aşılamaktır. Aslında tuvaletinin tuvalete yapması gerektiğini şimdilik kendi başına bunu yapamayacağı için geçici olarak bez taktığını kendisine anlatabilirsiniz. Bu hissi aşıladıktan sonra emin olun tuvalet eğitimi süreci hem sizin için hem bebeğiniz için oldukça kolay olacaktır.

Bu evrelerin hepsi onun için tuhaf, karmaşık, korkunç ve hata yapma olasılığının yüksek olduğu alanlardır. Bunları bir araya getirmek, onun açısından büyük bir başarıdır. Tuvalet eğitimini başardıktan sonra kendini harika hissedeceğine şüphe yok! Sizi memnun etmek ve kendi kendisi konusunda iyi hissetmek için başardıklarına saygı duyun. Ve onu öğrenme süreci boyunca sürekli cesaretlendirin.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.