HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bebeğimle Kocaman Bir Gün!

17-06-2020 13:50
Bebeğimle Kocaman Bir Gün!

Bebeğimle Kocaman Bir Gün!

Ebeveyn olarak hayatımıza çocuğunuz girdikten sonra var olan düzeniniz tamamen değişiyor. Bebeğinizin hayatınıza girmesiyle beraber yoğun uykusuz ve yorucu günlere giriş yapıyorsunuz. Bütün bunlar aslında çok büyük bir problemmiş gibi görünür ama bebeğinizi kucağınıza aldığınız andan itibaren içinizi kaplayan sıcacık huzuru hissedersiniz, onun için yapacağınız fedakarlıklar gözünüzün önüne bile gelemez. O dakikalardan itibaren düşüneceğiniz tek şey bebeğimin/çocuğumun huzuru için daha neler yapmalıyım olacaktır. Bebeğinizin büyümesiyle birlikte onunla yeni şeyler keşfedeceksiniz ve onunla yeniden bir çocuk olacaksınız adeta. Bebeğinizle geçirdiğiniz her saniye sizin için değerli zamandır. Bebeğinizle birlikte yeniden çocuk olduğunuz bir güne uyanmak aslında sabahın erken saatlerinde sesiyle ya da yatağınıza tırmanarak size o masum bakışıyla konuşmaya çalışmasıyla başlayacak. İşte bir bebek sahibi olmanın en keyif verici anı; kocaman bir öpücükle güne merhaba, yatakta gıdıklamaca, hoplayıp zıplamaca...

Günlük düzeninize göre belirlediğiniz kahvaltı saati ve bebeğinizle birlikte özenle kahvaltıyı hazırladınız ve yaptırdınız. Şimdi önünüzde keyifli zamanlar geçirmek için kocaman bir gün var. Gün boyunca neler mi yapabilirsiniz?

Temiz hava alın;

Mevsimin şartlarına uygun giyinin ve iki kişilik dev ekip olarak doğayı keşfe çıkın. Bebeğiniz doğayı, sizin gözlemleriniz eşliğinde tanısın. Ona ağaçları, çiçekleri, bitkileri anlatın. Adını bildiğiniz ağaçları ve kuşları tanıtın. Bilmediğiniz bitki türlerini araştırın. Bol bol derin nefes alın. Eve dönünce de yanak yanağa huzurlu bir uyku keyfi çekin.

Şarkı söyleyip dans edin;

Bu güzel günde bol bol şarkı söyleyip dans etmenizden doğal ne olabilir? Bebeğinizin en sevdiği şarkıları birlikte dinleyip, el ele tutuşarak veya onu kucağınıza alarak dans edin. Bu hem sizin hem de bebeğinizin çok hoşuna gidecektir.

Kitap okuyun, puzzle yapın, yaşına uygun legolar ile hayalinizi canlandırın;

Puzzle ve logolar eğitime yönelik oyuncaklar oldukları için çocuğunuzun gelişiminde faydalı olacaklardır. Aynı zamanda okuyacağınız kitapla bebeğinizin dikkat duyusunun gelişmesini da sağlayabilirsiniz. Bebeğinizin yaş grubuna uygun, az ve kocaman parçalı puzzle’ları tamamlayarak eğlenceli dakikalar geçirin. Ayrıca bebeğinizin dikkatinin gelişmesine katkıda bulunun.

Anne için resim çizin, boyamalar yapın;

Bebeğinize annesi için bir resim çizmesini önerin. İçinden ne geliyorsa onu çizsin. Yaşı çok küçükse sadece boyama da yapabilir elbette. Yardım isterse siz de katılın, birlikte çizip boyayın. Bebeğinizle geçirdiğiniz her saniye onlar için en değerli oyunlar olacaktır.

Bebeğinizle geçirdiğiniz bir günün nasıl geçtiğinin farkına bile varmayacaksınız. Hatta bazen o kadar çok dalarsınız ki zamanın nasıl geçtiğinin farkının bile varmazsınız. Hatta bazen yanınızda gün geçtikçe büyüyen çocuğunuzu görünce fark edersiniz. Çocuğunuzla birlikte yeniden var olmak tartışmasız hayatta başınıza gelebilecek değerli duygudur. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.