HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Termos ve matara nedir? Kullanım Kolaylıkları Nelerdir?

05-06-2020 13:32
Termos ve matara nedir? Kullanım Kolaylıkları Nelerdir?

Termos ve matara nedir? Kullanım Kolaylıkları Nelerdir?

Termos ve mataralar genellikle içerisine konulan içeceği sağlıklı koşullarda saklayıp taşımaya yarayan sıvı kaplarıdır. Açık alanlarda kullanacağımız termos ve mataralardenilince aklınızadışarıdaki hava koşullarına uygun olarak daha dayanıklı, daha iyi yalıtımlı, sağlam modeller tercih etmemiz gelmektedir. Paslanmaz çelikten imal edilen termoslar ve mataralar özellikle doğa koşullarında dayanıklılığı ile ön plana çıkmaktadır. Bazı termosların iç malzemelerinde cam kullanılabilmektedir. Kullanma açısından cam, sağlıklı ve hijyenik bir üründür. Dış kaplama kısmı plastik olan termoslar ise sıcaklığı korumakta iyi değildir ve kırılma ihtimalleri çok yüksektir. İçecek tüketmeyi seven veya bir termosunu birkaç kişiyle paylaşacak olan kişilerin hacim olarak daha büyük bir termos tercih etmelidir. Günlük yaşam için daha küçük, kamp için büyük ebatlardaki birkamp termosuseçmeniz sizin için faydalı olacaktır. İçeceklerin koyulacağı bir termosunuzun temiz olmasını dikkat ediniz. Bu sebeple kolay yıkanabilen, zararlı kimyasallar barındırmayan bir termos olması gereklidir. İçeceğinizin ısısının korunması için kapak kısmı çok önemli bir faktördür. Bazı termoslar çift kapak sistemine sahip oldukları için, daha uzun süre sıcaklığı, içlerinde muhafaza edebilmektedir. Ayrıca termosların çantada taşınacağı düşündüğünde kesinlikle sızdırmayan bir kapağı olması da önemli bir noktadır. Açılıp kapanabilen termoslar daha pratik ve kolay olabilir ancak vidalı kapaklar her zaman için daha güvenlidir. Termosyalnızca işlevleri de değil, görünümleri ve renkleri de birbirinden çok farklıdır. Bu konuda kişisel tercihler ön plana çıkmaktadır.

ÜRÜNE GİTMEK İÇİN GÖRSELİ TIKLAYIN! 

 
MİNİNGAA ÇELİK TERMOS BARDAK
500 ML SİYAH
 
MİNİNGAA FRENCH PRESS ÇELİK TERMOS
500 ML GÜMÜŞ
MİNİNGAA FRENCH PRESS ÇELİK TERMOS
500 ML SİYAH/BEYAZ 


 

Termoslar sadece sıcak içeceklerimiz için değil, yaz günlerinin de kurtarıcısı! İçeceğinizi soğuk tutan bir termos olarak da kullanabilirsiniz. Evde, dışarda ve ofisinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz diğer bir termos çeşidi french presslerdir. Bu French pressler sayesinde çok pratik bir şekilde kahve demleye bilirsiniz. İşte size kahve demlemenin daha pratik kupa hali! O kocaman french press’in tüm görevini bu kupa sizin için yapabiliyor. Her yere yanında kahvesini, çayını suyunu taşıyanlara özel içeceklerinizi her an demleme olanı sağlıyor. Tükettiğiniz sıvı içekleriniz hayatınızın ayrılmaz bir parçası ise onu her yere götürmek için french press termosları tercih edebilirsiniz. Kullanım kolaylığı sağlayan bu ürünleri kullanırken örneğin içerisine sadece sıcak su ve kahve koyuyorsunuz, size sadece beklemek kalıyor. Kısa bir süre bekledikten sonra enfes tatta kahveniz hazır oluyor. İçindeki süzgeç sisteminden süzülerek bardağınıza dökülüyor. Aynı şekilde diğer içeklerinizi de bitki çayı vs. bu şekilde kolayca hazırlayıp keyif çıkartabilirsiniz.

Termos Nasıl Temizlenir?

Her an her yerde yanınızda olabilen termosların temizliği ise hem sağlık açısından hem de içindeki içeceğin tadını koruması açısından büyük önem taşır. Karbonat ve su ikilisini kullanarak çay, kahve ya da meyve suyu gibi arkasında leke bırakabilen içeceklerin izlerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. İlk olarak lekeli termosun içerisine yarım çay bardağı karbonatı boşaltın. Diğer bir taraftan su kaynatmayı unutmayın. Daha sonra termosun içindeki karbonatın üzerine kaynamış olan suyu yavaş yavaş boşaltmaya başlayın. Karbonatla buluşan sıcak suyun köpürdüğünü göreceksiniz. İlk etapta yüzeye çıkan beyaz köpükler, siz kaynamış suyu dökmeye devam ettikçe, kahverengiye dönüşecektir. Bu renk değişikliği termosun içerisinde kuruyan kahve, meyve suyu ya da çay lekeleri gibi lekelerin çıktığını göstermektedir. En son ise termosunuzu bol su ile iyice durulayabilirsiniz. Eğer termosunuz demirse bir bardak pirinç koyun ve üzerine 1 bardak sıcak su koyup termosun ağzını kapatarak, lekeler çıkana kadar iyice çalkalayın ve daha sonra termosunuzu yıkayınız. Bu önerilerimiz ile termos lekelerinden çok rahat ve pratik şekilde kurtulabilirsiniz.

Termosumuzdaki Kötü Kokuları Nasıl Gideririz?

Termos ve matara içerisinde bekleyen içecekler, termosun kapalı kalması, bir süre sonra istenmeyen kokulara neden olabilir. Ancak bu kötü kokuları gidermek zor değildir. Termosunuzun kokusunu gidermek için en pratik yöntem tuz kullanmaktır. Bunun için termosunuzun boyutunu da dikkate alarak (termos boyu değişikliğinde bu ölçüyü azaltıp çoğaltabilirsiniz) yaklaşık bir çay bardağı tuzu termosunuzun içerisine dökün. İçindeki tuz ile birlikte termosunuzu en az 1 gün bekletiniz. Beklemenin sonunda termosta oluşan rahatsız edici kokunun yok olduğunu göreceksiniz. Kötü kokulardan kurtulmak için termosunuzu sirke ile de temizleyebilirsiniz. Su dolu termosa yarım çay bardağı sirke ekleyin ve termosu bu şekilde bir gece bekletin. Daha sonra ılık su ile termosunuzu iyice tertemiz durulayın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.