HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bebeğinizin Gelişimine Göre Biberon Seçimi

06-07-2020 12:02
Bebeğinizin Gelişimine Göre Biberon Seçimi

Bebeğinizin Gelişimine Göre Biberon Seçimi

Annelerin bebeklerini beslerken en büyük yardımcısı olan biberonlar, doğru ve güvenilir özellikleri ile bebeğin sağlığını direkt olarak etkilemektedir. Bebeği için en uygun biberonun hangisi olduğunu bilemeyen ve konu hakkında bilgilenmek isteyen anne-babalarına yardımcı olacak bilgileri sizler için bu yazımızda topladık.

İlk olarak yeni doğan bebeğe biberon vermek için en uygun zaman doğumdan 3-4 hafta sonraki süreçtir. Fakat bu süreden sonra bebeklerin biberona alışması biraz zaman alabilir. Bu süreçte bebeğin sağlıklı beslenebilmesi için biberon seçerken doğal, sağlıklı ve güvenli olmasına özen göstermeliyiz. Biberonları seçerken kullanımı açısından bebeğin ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan ve bebeğinizin sağlığı tehdit etmeyen materyallerden üretilen biberonları tercih etmelisiniz. Çünkü biberon, bebek ile doğrudan ağızdan temas ettiğinden hassas ve önemli bir üründür. Yani biberonla beslenen bebekler için en önemli özellikler;

  • Biberonun bebeğinizin ağız yapısına uygun olmasıdır.
  • Bebeğin ağız yapısına büyük gelen biberonlar, midelerinin yiyecekten ziyade gazla dolmasına neden olmaktadır. Bebeğin karnının gaz ile dolması saatlerce sürecek gaz sancısına neden olabilmektedir. 
  • Bebeğin yaşına (ayına) uygun olması gerekmektedir.
  • Biberon başlığının yapısı. Hem emzik başları hem de biberon başlıkları silikon ve kauçuk olmak üzere iki ayrı maddeden yapılmaktadır. Özellikle silikon başlıklı biberonlar tercih edilmektedir; çünkü silikonlu başlıklı biberonlarda zararlı olan Bisfenol A maddesi barındırmamaktadır. 
Bu yüzden anne-babalar, bebeklerinin gelişimlerine, ihtiyacına ve ayına göre biberon tercihi yapmalıdır.Bebeklerin beslenmeleri için kullanılan biberonlar da gaz sancılarının azaltılmasına yardımcı olan ürünler tercih edilmelidir. Bu biberonlar bebeklerin beslenme zamanlarını daha kaliteli şekilde vakit geçirmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bu biberonların kenar kısımlarında ölçü birimleri bulunmaktadır. Bu birimlerdeki ölçülere dikkat edilirse, bebeğinizin beslenmesine uygun seçimi kolaylıkla yapmanızı sağlayacaktır. Anne ve babalar bebeklerinin beslenmeleri sırasında rahat edebilmeleri için bu ölçüleri daha net bir şekilde görmeli ve onların beslenmelerini daha rahat bir şekilde takip edebilmelidir.
  • Biberon seçerken diğer önemli etmen ise dış yapısının nelerden üretildiğidir. Üretiminde temel malzeme olarak, cam ve plastik olmak üzere iki farklı madde kullanılmaktadır. Camın doğal yapısı sayesinde bebeğinizin sağlığına hiçbir şekilde tehdit oluşturmamaktadır. Ancak biberonu ısıtırken herhangi bir kazanın meydana gelmemesi için cam biberonların ısıya dayanıklı modellerini tercih etmelisiniz. Biberon modelleri sadece üretilirken kullanıldıkları malzemelere göre değil farklı yapıda olmalarına göre değişik alternatifleri ile de birbirinden ayrılmaktadır. Bu özelliklerden en önemlilerinden bir tanesi de biberonların hava geçirgen yapıya sahip olmasıdır. Bu yapıda olan biberonlar hava geçirgen bir yapıya sahip olmalarının yanında bebeklerin doğal beslenme ritimler ile beslenmelerini sağlamaktadır. Hava geçirgen yapıda olan emzikler, bebeklerin süt içerken süt akışlarını daha rahat ve kolay bir şekilde kontrol ederek beslenmelerine katkı sağlamaktadır. Emzirme döneminden sonra gelen bu biberon kullanımı, hava geçirgen olması ile bebeklerinizin zorlanmadan rahat bir şekilde biberona alışmalarını sağlar. Hava geçirgen yapıya sahip biberonlar, annenin memelerinden, biberona geçiş sırasında en kolay birleşmeyi sağlar.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.