HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bebeğimin İlk Adımları

Bebeğimin İlk Adımları

Bebeğimin İlk Adımları

Biz ebeveynler için bebeklerinin ilk adımları bizim için çok önemlidir. Bu anı kaçırmak istemeyen biz anne babalar, bebeklerinin ilk adımları için gün sayabiliyoruz. Bir bebeğin gelişimi, belirli evreleri tamamlayarak mümkün olacaktır. Ancak bu dönemlerde bebeğimize ilgi ve sevgi göstermemiz de çok önemlidir. Onunla oynamamız, kaslarının sürekli olarak hareket halinde olmasını sağlayacak ve gelişimini hızlandıracaktır. Ayrıca sürekli yanında olmamız ve kendisini desteklememiş ona bir güven verecektir. Böylelikle bebeğimiz beklediğinizden de erken ilk adımlarını atmaya başlayabilir.

Bebeklerin İlk Adımları Nasıl Olur

Bebeklerin gelişim süreçleri birbirinden faklı olabilir. Gelişimlerini etkileyen farklı etkenler söz konusudur. Bu nedenle bebeklerin yürüme evresini belirli bir zaman çerçevesine sığdırmaya çalışmak yanlıştır. Çoğu bebek 9-12 aylık süreçleri içerisinde ilk adımlarını atmaya başlar, ancak bebeklerin gelişim sürecine göre bu zaman 14-18 ay evresine kadar kaymaktadır. Ebeveynler için başlayan bu sancılı süreçte bebekler yürümeye başlayacağının sinyallerini verir.

Bebeklerin yürüme aşamasına geçmeleri onların gelişim sürecindeki işleyişlerine bağlıdır. Örneğin Yeni doğan bir bebeğin kemik yapısı henüz gelişmediğinden bacaklarının üstünde duramaz. Bir bebeğin ilk oturmasından ilk adımına kadar olan evreler birbirinden farklı zamanlarda gerçekleşmektedir. 6 aylıktan itibaren ayak tabanlarını bir yere dayama ihtiyacı hisseden bebekler, bu ihtiyaçla birlikte yavaş yavaş denge kavramını da öğrenmeye başlarlar. Refleks sonucu ortaya çıkan bu hareket, yalnızca doğumdan sonraki birkaç ay içerisinde de görülebilir. Bu hareket, aşağı yukarı yönlüdür. Örneğin bebeğinizi kucağınızda ayaklarının üzerinde zıplatmak, bebeğinizin denge duygusunu geliştirmeye yardımcı olacak Ayrıca yürümeye başladığında yapacağı diz bükme eyleminde de daha az zorlanmasına yardımcı olacak.

Bebeklerin hareketli yapıları gelişimlerini de etkilemektedir. Bebeklerin anlamaya başlamalarından itibaren çevrelerine duydukları merak ve keşfetme arzusu gelişimlerini olumlu etkilemektedir. Her bebek ilk adımlarını atmadan önce yuvarlama, bacaklarını hareket ettirme ya da sürtünmeye çalışma evrelerinden geçer. Desteksiz oturmanın bu evreleri takip etmesiyle zamanla bebekler bir yerlere tutunarak ayağa kalkmaya çalışmalarıdır. Bebeğiniz tutunarak ayağa kalkma, yürüme ve oturma eylemlerinde yeterince pratik yaptıktan sonra, ilk adım aşamasına geçerler. İlk zamanlarda dengesiz ve titrek olarak atmaya başladıkları adımlar zamanla ve denemeyle yerini sağlam adımlara bırakıyor. Bu süreçte tabi anne babaların üzerine düşen sorumluluklarda bunlara paralel olarak artmaktadır. Yürümek için bu kadar sabırsız olan bebeğin güvenli bir şekilde ilk adımlarını atması çok önemlidir. 15. Ayına geldikten sonra daha sık ve emin adımlara yürümeye başlayan bebeklerin kendilerinden habersiz çevrelerinde birçok tehlikeli materyal bulunmaktadır. Kendimize göre dizayn ettiğimiz evlerimiz bu süreçte bebeklerimizin gelişimleriyle beraber kendisinin güvenli bir şekilde hareket etmesi sağlamak için yeniden dizayn edilecek. Bu süreçte size yardımcı olacak birbirinden farklı renk şekil ve kullanım kolaylıkları sağlayan bebek güvenlik ürünlerinden yararlanmanız da fayda olacaktır.

Bebeğinizin yürümesine yardım edebilmek için bir ebeveyn olarak yapabileceğiniz birçok şey vardır. Bebeğinize egzersizler yaptırabilir, dizlerini bükmeyi gösterebilir veya desteksiz oturmayı öğretebilirsiniz ama yeni anlamaya başlayan bebeğinize neyin kendisine zarar verebileceğini ya da nelerle oynaması gerektiğini, nelere dokunmaması gerektiğini anlatamazsınız. Bu süreçte üzerinize düşen onda habersiz evde güvenlik önlemlerini artırmak olacak.

Unutmayın ki bebeğiniz için en iyisi en güvenli olandır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.